Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Різноманіття Вінниці

 Є в Україні місця, які і в наш час змогли зберегти свій давній вигляд - місця, в яких донині живе запах старовини, а багатовікова історія нагадує про себе на кожному кроці. Одним з таких місць, безумовно, є Вінниця. Петро Ілліч Чайковський і Максим Кашпіровський, Симон Петлюра і Максим Кривоніс, Брусилов і Пирогов - це далеко не повний список відомих людей, пов'язаних з цим величним містом. Anga Travel пропонує кращі тури по Україні!

Саме слово "Вінниця" має походження від старослов'янського "вьно", що раніше означало "дар". Також існують версії, що це місто названо подібним чином через винокурні, де варилося пиво, а також через річку Винничку. Перші ж документальні звістки про це місто відносяться ще до 1396, до часів Владислава Ягайла, який під час передачі західного Поділля відділив це місто від інших і зберіг його в своїй владі.

 Вінниця здавна була містом багатьох національностей і безлічі релігійних конфесій. Протягом довгих століть тут пліч-о-пліч проживають українці і росіяни, поляки і євреї, православні та католики, протестанти та юдеї. Всі вони вклали свою лепту в зовнішній вигляд міста та його становлення.

 Багате історичне минуле не могло не позначитися на кількості пам'яток і цікавих місць. На думку самих городян, візитною карткою Вінниці є арка центрального входу до ЦПКіВ імені Горького - споруда, зведена ще в 1961 році, що увіковічнила перший політ людини в космос.

 Любителів більш давньої історії не залишить байдужими комплекс фортифікацій і релігійних будівель 17-18 століття, так звані "Мури". Знаходячись в центрі Вінниці, вони, серед іншого, включають в себе Свято-Преображенський кафедральний собор і Єзуїтський монастир - істинних свідків давнини, які пережили не одне покоління. Величезна кількість тури по Україні.
Недалеко від центру міста також знаходиться "Іерусалимка" - старовинний єврейський квартал, заснований ще в 18 столітті, що є нині частиною сучасного міста. Тут Ви зможете побачити сліди знаменитого містечкового бароко Західного Поділля - вельми цікавого стилю, який досить рідко зустрічається в наші дні в Україні.

  Якщо ж Ви цікавитеся знаменитими особистостями і хочете більше дізнатися про їхнє життя, то й тут Вінниця Вас не розчарує. У місті є музей-садиба Пирогова, будинок Брусилова, будинок-музей Коцюбинського та безліч інших будівель, що свого часу приймали у себе людей, які тим чи іншим чином вплинули на історію.

 Тих же, кого не залишають байдужими події Великої Вітчизняної війни, зацікавлять руїни знаменитої ставки Гітлера "Вервольф", що знаходиться біля села Стрижавка, що приблизно в 8 кілометрах від міста. Як стверджують історики, саме в цьому місці підписали відому директиву № 45 про взяття Чорноморського узбережжя Кавказу, Сталінграда і наступного наступу на Баку.

Вінниця, без сумнівів, місто древнє і багате історією. Але не тільки старовиною може воно Вас вразити. Вінниця - це ще й сучасний діловий центр в якому цілодобово кипить життя. На доказ цього, мабуть, можна навести найбільший в Європі плавучий світломузичний фонтан, який був урочисто відкритий 4 вересня 2011 року. Встановлений прямо у відкритому водоймищі на річці Південний Буг, він здіймається на висоту 60 метрів. Цей величний фонтан, робота якого супроводжується музичним і лазерним шоу, здатний подарувати незабутню насолоду всім любителям прекрасного. Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.

        Можна ще багато розповідати про це чудове місто, про його величні споруди та цікаву історію - але ніяка розповідь не замінить тих вражень, які Ви зможете отримати, побачивши все це на власні очі. Вінниця - одне з тих міст, що ніколи Вас не розчарує.

Автор Олександр Уваров

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції! У нас найкращі тури по Україні з Києва.

2012 (С) Будь-яке копіювання матеріалу без відкритих посилань на anga.ua спричинить за собою безглузді жертви!

Всi тури по Україні.


ЗАМОВИТИ ТУРИ У ВІННИЦЮ можна
044383 32 78 або 067 444 01 90 (або онлайн заявка)