Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Луцький "Будинок з химерами"

У Луцьку, як і в будь-якому іншому місті, крім офіційних і всім відомих пам'яток (таких як Замок Любарта, Лютеранська Кірха, Петропавлівський костьол та інші), є ще одна негласна пам'ятка. Чому «негласна»? Бо її Ви не знайдете в жодному з туристичних довідників, на туристичних картах вона також не позначена, але завдяки, так званому, «сарафанному радіо» популярність цього місця дуже зросла, і багато туристів обов'язково хочуть її побачити. Цією пам'яткою є Будинок з химерами або «Будинок скульптора Голованя». Anga Travel пропонує кращі тури по Україні!

  

«Будинок скульптора Голованя» у Луцьку - це цікавий пам'ятник архітектури і унікальний житловий будинок у місті. Він розташувався по вулиці Лютеранській, 9, на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», що на березі річки Стир. Величезна кількість тури по Україні.

Сучасний скульптор Микола Головань побудував унікальний у своєму роді будинок за проектом волинського архітектора Ростислава Метельніцького. Будівля прикрашена безліччю різних кам'яних скульптур, які виконані в різноманітних архітектурних стилях: античність, готика, бароко. Таке оздоблення «Будинку скульптора» створює враження справжньої еклектики.

Чого тільки не побачиш всередині і зовні цієїдивноїбудівлі?! Фасад, бічні стіни і дах «Будинку скульптора» прикрашають окремі фігури і скульптурні групи різноманітних міфічних персонажів, тварин і людей. Загальна кількість скульптур цієї будівлі становить приблизно 500 шт. Над входом в будинок розміщений сімейний вензель «Н.М.Г», а на його фасаді встановлено барельєф, на якому зображені всі члени родини Миколи Голованя. Цей барельєф важить півтори тонни, і виготовлений він з зеленого піщаника. Крім цього у будинку можна побачити «італійський» дворик-кузню з величезною кількістю всіляких деталей - брили різноманітних каменів, безліч нових скульптур, великих і маленьких, яким автор не знайшов ще місце в загальній архітектурній композиції будинку. Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.

Варто звернути увагу також і на паркан навколо будинку - це цікава кам'яна мозаїка, зроблена з різьбленого каменю і різноманітних барельєфів.

Не менш цікавим, ніж зовнішній архітектурний ансамбль будівлі, є і внутрішнє оздоблення «Будинку скульптора». Кожного гостя біля входу зустрічає малюк з книгою в руках, а біля воріт встановлені фігури апостолів Петра і Павла, Божої Матері з Ісусом і казкові леви. У нас найкращі тури по Україні з Києва.

Якщо Вам пощастить під час відвідин «Будинку скульптора Голованя» застати вдома самого господаря, то він з радістю проведе захоплюючу екскурсію по своєму володінню, з повним оглядом всього будинку та двору, а також розповість дуже багато цікавих історій, пов'язаних з цим будинком. Сам архітектор називає це кам'яне дітище своїм «вернісажем творчості», а от кмітливий народ назвав будинок «Будинком з химерами», через насичений еклектичнийстиль.
Подарувати собі незабутні вихідні в Луцьку, Ви можете в рамках наших турів. Вибрати тури на Волинь можете тут. 

У нас найкращі тури по Україні з Києва.

Всi тури по Україні.

Автор Марина Мельниченко

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!

Anga Travel пропонує кращі тури на Новий рік, тури на різдво.