Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Дегустація леквару

Україна, Закарпаття, Закарпатська

ціна квитка або екскурсії:

90 грн.

Яка прекрасна весняна пора. Як радіє душа, коли все знову наливається всіма відтінками зеленого. І, звичайно, незабутній захват можна випробувати, коли зацвітають дерева. А ви коли-небудь спостерігали, як цвіте слива? Які на ній крихкі, ніжні квіти, рожевого відтінку. Це прекрасна рослина не тільки красиво цвіте, але і дарує смачні плоди. А як їх можна вживати, і що з них приготувати, ви зможете дізнатися і спробувати в селі Ботар, що розташувалося в Закарпатті.

Адже саме тут, у 2012 році було відкрито єдиний в Україні, дегустаційний зал леквару. Західна Україна відрізняється своєю особливою самобутністю. Відмінність полягає в змішуванні культур. І, в залежності, від сусідньої країни – діалектом. Власне, іноземний вплив привніс особливу унікальність в місцевий колорит, традиції, і звичайно, кухню.

У Ботар більша кількість саме сливових садів. А так як тут простежується явне злиття угорського та українського, то леквар тут користується великою пошаною. Леквар – традиційне угорське блюдо, а саме повидло зі слив, приготоване за особливим рецептом. Для нього сливи миють, відокремлюють від кісточки, і варять, в величезних казанах, безперервно помішуючи, щоб маса не підгоріла.

Залежно від обсягу, варення може варитися від 20 до 30 годин, тому часто його варять всією сім'єю або разом з сусідами. Готовність продукту визначається його густотою. Для цього банку з вмістом перевертають, і якщо воно не випливає, значить, страва готова. Термін зберігання такого повидла становить близько 10 років. І, що найдивніше, густа, чорна маса вариться абсолютно без цукру.

У музеї вам детально розкажуть принцип приготування цієї цікавої їжі. Які сливи для цього використовують, і звичайно, вам запропонують його дегустацію. Крім місцевої визначної пам'ятки, тут представлені різноманітні джеми більш ніж з 27 країн світу. Так само, добродушні господарі запропонують вам покуштувати свинину, яку розводять тільки в цих краях, з незвичайною назвою породи – мангалиця.

 

До ваших вражень від цього можуть додатися нові, якщо ви побажаєте спробувати угорську кухню. Ще тут пропонують на пробу екологічно чисті соки і іншу незабруднену продукцію. Тільки в цьому містечку, перед залою для дегустації встановлені унікальні пам'ятники свинці мангалица і леквару.



Не пропустіть можливість спробувати щось нове і дивовижне, а також отримати масу несподіваних і приємних вражень, відвідавши дегустаційний зал леквару. У музеї вас чекає море смачних задоволень.

01.09.2017
Ми зберегли ваші кроки, щоб ви не заблукали