Надіслати другу
написати нам
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

##Код введено невірно
Введіть символи з картинки
ПНВТСРЧТПТСБНД
25262728293001020304050607080910111213141516171819202122232425262728292930310102030405

Дегустація леквару

Закарпаття, Закарпатська, Виноградів

ціна квитка або екскурсії:

90 грн.

Яка прекрасна весняна пора. Як радіє душа, коли все знову наливається всіма відтінками зеленого. І, звичайно, незабутній захват можна випробувати, коли зацвітають дерева. А ви коли-небудь спостерігали, як цвіте слива? Які на ній крихкі, ніжні квіти, рожевого відтінку. Це прекрасна рослина не тільки красиво цвіте, але і дарує смачні плоди. А як їх можна вживати, і що з них приготувати, ви зможете дізнатися і спробувати в селі Ботар, що розташувалося в Закарпатті.

Адже саме тут, у 2012 році було відкрито єдиний в Україні, дегустаційний зал леквару. Західна Україна відрізняється своєю особливою самобутністю. Відмінність полягає в змішуванні культур. І, в залежності, від сусідньої країни – діалектом. Власне, іноземний вплив привніс особливу унікальність в місцевий колорит, традиції, і звичайно, кухню.

У Ботар більша кількість саме сливових садів. А так як тут простежується явне злиття угорського та українського, то леквар тут користується великою пошаною. Леквар – традиційне угорське блюдо, а саме повидло зі слив, приготоване за особливим рецептом. Для нього сливи миють, відокремлюють від кісточки, і варять, в величезних казанах, безперервно помішуючи, щоб маса не підгоріла.

Залежно від обсягу, варення може варитися від 20 до 30 годин, тому часто його варять всією сім'єю або разом з сусідами. Готовність продукту визначається його густотою. Для цього банку з вмістом перевертають, і якщо воно не випливає, значить, страва готова. Термін зберігання такого повидла становить близько 10 років. І, що найдивніше, густа, чорна маса вариться абсолютно без цукру.

У музеї вам детально розкажуть принцип приготування цієї цікавої їжі. Які сливи для цього використовують, і звичайно, вам запропонують його дегустацію. Крім місцевої визначної пам'ятки, тут представлені різноманітні джеми більш ніж з 27 країн світу. Так само, добродушні господарі запропонують вам покуштувати свинину, яку розводять тільки в цих краях, з незвичайною назвою породи – мангалиця.

 

До ваших вражень від цього можуть додатися нові, якщо ви побажаєте спробувати угорську кухню. Ще тут пропонують на пробу екологічно чисті соки і іншу незабруднену продукцію. Тільки в цьому містечку, перед залою для дегустації встановлені унікальні пам'ятники свинці мангалица і леквару.



Не пропустіть можливість спробувати щось нове і дивовижне, а також отримати масу несподіваних і приємних вражень, відвідавши дегустаційний зал леквару. У музеї вас чекає море смачних задоволень.

Ми зберегли ваші кроки, щоб ви не заблукали