Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Дорогою в Батурин

Козелець - заснований в 15 столітті, але розквіту досяг при Гетьманщині. Історія цих місць пов'язана з легендарною родиною Розумовських. У сусідньому селі Лемеші народилися брати Розуми, які згодом стали: Олексій - таємним чоловіком імператриці Єлизавети Петрівни, а Кирило - президентом Російської академії наук, а потім - гетьманом України. Ви зможете відвідати собор Різдва Богородиці з виготовленим в Італії 27-метровим п'ятиярусним іконостасом. Масштаб і краса архітектури собору не знають рівних серед культових споруд XVIII ст. Anga Travel пропонує кращі тури по Україні!

Ніжинський район - Меморіальний комплекс "Героїв Крут"
27 січня 1918 з Києва назустріч більшовицьким військам, що наступали на Україну, вирушив добровільний студентський Курінь. Курінь складався з молодих студентів Університету імені Святого Володимира (на сьогоднішній день - це Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка), новоствореного Українського Народного, студентів університету, а також з учнів київських гімназій. Всі учасники Куреня, практично не мали військової підготовки.
Проти молодих хлопців виступив передовий загін військ Муравйова, його кількістю склало близько 6000 військових, який підтримувала вогнем артилерія з бронепоїздів. У захисників селищаКрут була всього лише одна гармата. На табличці могили-пам'ятника знаходиться напис: «Студентам і гімназистам допоміжного студентського куреня січових стрільців, які були закатовані більшовиками під Крутами 29 січня 1918  перепоховані урядом УНР 19 березня 1918» та імена загиблих.

  

Батурин був заснований у 1575 р. як столиця автономної Лівобережної України і гетьманська резиденція. Під час цієї екскурсії Ви дізнаєтеся про розквіт Батурина, як козацької столиці за гетьмана І. Мазепи, про його спробу створити незалежну державу - Україну.
Батурин - відроджена нині столиця трьох українських гетьманів. З 1994 року тут знаходиться Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця». Батурин, як Фенікс руйнувався і піднімався знову. Величезна кількість тури по Україні.
В урочищі «Цитадель» збереглися залишки земляних укріплень - фортеця, вік якої, за відомостями археологів становить понад 900 років. До складу заповідника «Гетьманська столиця» входять і об'єкти, пов'язані з XIX-XX століттями. Це могила та пам'ятник основоположнику сучасного бджільництва Петру Прокоповичу, винахіднику першого в світі рамкового вулика.

Фонди заповідника вміщають понад 15 тисяч експонатів. Серед них - ікони, монети, хрести, кераміка, пістолі, гармати, наконечники стріл і пік, шаблі, кресала і інші предмети козацького періоду в історії України. Також там зберігається збори тканин і вишивок XIX століття, предмети декоративно - прикладного мистецтва та нумізматики, картини, гравюри та скульптури. Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.
Особливе місце тут займають предмети, пов'язані з подіями, пов'язаними з Батуринською трагедією 2 листопада 1708року, в результаті якої, військами Меншикова були вирізані практично всі жителі Батурина. На території Цитаделі встановлено пам'ятник жертвам цієї трагедії, що виконаний архітектором А.Гайдамакою.

Головною визначною пам'яткою Батурина є величний палац останнього Гетьмана Лівобережної України Кирила Розумовського, який відремонтовано і відкритий в 2009 році. Крім того, небезінтересна реконструйована цитадель козацьких часів. Великий інтерес представляє також колекція заповідника, в якому зберігається більше 15 тисяч експонатів козацької доби. У нас найкращі тури по Україні з Києва.
До того часу Кирило Розумовський був одним з найбагатших людей в Росії і найбільшим землевласником в Україні. Тоді ж він задумав використовувати відновлення гетьманства для відродження української державності. Останній Гетьман України готувався до вічності - спорудив у центрі Батурина Воскресенську церкву, як власну усипальницю. Також буде цікаво відвідування будинку Генерального судді - Кочубея, що зберігалося в реставрованому вигляді.

Автор Салюк Юлія

Всi тури по Україні.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!