Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Гаряче джерело в селі Щасливцеве

Недалеко від міста Генічеськ, всього лише в 18 км від нього, розташоване село Щасливцеве, місцевою природною пам'яткою якого є гаряче джерелоОстаннє перебуває з 2,5 км від села Щасливцеве та 800 м від відомого озера Сиваш. У саме Щасливцеве теж дуже часто приїжджають туристи, адже тут дуже чисте і тепле море, яке по глибині схоже з Кирилівкою. Берегова лінія в Щасливцеве доглянута і чиста, багата на різні види морських розваг для людей різного віку - від дитячих каруселей та гірок до кемпінгів і парашутів. 

Anga Travel пропонує кращі тури по Україні!

Гаряче джерело в селі Щасливцеве було відкрите зовсім випадково. Сталося це в 60-ті роки, в той час, коли на Арабатській стрілці виробляли пошуки нафти, в ході яких було знайдено джерело з гарячою водою (температура 45 °С). Пізніше на місці цього джерела відкрили генгорську водо-грязелікарню «Арабатська стрілка». Величезна кількість тури по Україні.

тури по Україні

Подальші дослідження даної місцевості показали, що насправді це не просто джерело, а величезне підземне озеро, яке знаходиться під всією Арабатської стрілки. Тоді ж були виявлені цілющі властивості води з даного джерела, і було прийнято рішення використовувати його для оздоровлення людей.

Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.

Термальне джерело цієї цілющої води розташоване на виїзді з села Щасливцеве по дорозі в село Стрілкове, на території недобудованого санаторію. Трохи пізніше в 80-х роках в ході подальших досліджень даної місцевості була пробурена пробна свердловина, з якої б'є мінеральна вода точно такого ж складу, але її температура набагато вище - 82 °С. Якщо поспостерігати за температурою води хвилин 10-15, можна помітити, що як температура води, так і її натиск помітно коливаються. Вода з цього джерела б'є зі свердловини, далі вона проходить через три невеликих бассейни, при цьому поступово охолоджується. У нас найкращі тури по Україні з Києва.

Спочатку біля цього джерела планували побудувати цілорічний курорт, на якому для оздоровлення використовувалося б море, термальне джерело і цілющі грязі. Це передбачалася величезна здравниця союзного значення. На момент розвалу СРСР здравниця була побудована на 80-85% ....

Але з недавніх пір ситуація змінилася в кращу сторону, оскільки все майно і територія недобудованої здравниця здана в оренду і незабаром тут буде відкрито бальнеологічне відділення Міжнародної клініки відновного лікування, яка знаходиться в Трускавці. Лікування буде проходити на платній основі.

тури по Україні тури по Україні

Тим не менш, зараз доступ до джерела відкритий для всіх бажаючих скупатися в гарячій воді, яка дуже багата на мінеральні речовини.

Кращі тури по Україні!

Вода з термального джерела в селі Щасливцеве підходить для лікування захворювань опорно-рухового апарату, центральної нервової системи, серцево-судинних захворювань, хронічних запальних жіночих хвороб, ендокринних і обмінних порушень, захворювань шлунково-кишкового тракту, а також шкірних захворювань. Крім цього встановлено також, що прийом ванн в гарячому джерелі села Щасливцеве сприяє швидкому загоєнню ран, надає спазмолітичну, знеболювальну та протизапальну дію, покращує циркуляцію крові на капілярному рівні, чим значно прискорює процес відновлення тканин, сприяє нормалізації стану вегетативної і периферичної нервової системи. Вода з цього джерела має велику кількість брому, який благотворно впливає на лікування неврозоподібних і астенічних станів, вегетативно-судинна дистонія і псоріазу.

На жаль, на території гарячого джерела в селі Щасливцеве немає офіційних процедур та медичного персоналу. Багатьох людей якраз і привертає безкоштовна можливість самолікування блакитною глиною, грязями і ропою. Тому, дорогі туристи, просимо Вас бути обачними і не приймати гарячі ванни і інгаляції без інструкції або попередньої консультації.

Всi тури по Україні.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!