Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Музей Волинської ікони

Луцьк - це старовинне місто на заході України, центр історичного регіону Волинь. За свою багатовікову історію зібрав дуже багато цінних пам'яток архітектури, історичних місць. Але десять років тому, в 1993 році, в цьому місті з'явилася ще одна визначна пам'ятка, якій вдалося за дуже короткий період часу прославити місто далеко за його межами. Цією пам'яткою є Музей волинської ікони - єдиний у своєму роді музей у всій Україні, Anga Travel пропонує кращі тури по Україні!

Музей волинської ікони - це справжнє джерело унікальних зібрань пам'яток сакрального мистецтва. Тут зберігається величезна колекція ікон, найдавніших і рідкісних, предметів декоративного різьблення та скульптури - фігурки ангелів і святих, хрестів-розп'ять і багатьох інших священних експонатів. Загальна кількість експонатів в музеї - більше 1500, вони створені на протязі XI-XX століть. Серед цієї кількості експонатів 600 з них ікони. У нас доступны все горящие туры по Украине.

У всі віки школа волинської ікони відрізнялася особливою самобутністю. Волинські іконописці вважалися одними з кращих майстрів в мистецтві іконопису. Їм вдавалося гармонійно і щоразу настільки непередбачувано поєднувати різноманітні стилі, вони володіли унікальною творчою здатністю втілити священні ідеї в мальовничі образи. Дуже багато ікон, які написали волинські майстри, згодом стали відомими далеко за межами нашої країни завдяки унікальній енергетиці, що виходить від них. До того ж, кілька волинських ікон визнані чудотворними. Огромное количество туры по Украине.

У Музеї волинської ікони постійно дуже багато відвідувачів - сюди приїжджають паломники не тільки з усієї України, а й з інших країн, вони свято вірять у духовну і чудодійну силу рідкісних образів, які стали експонатами цього музею. Священні ікони та інші експонати музею створили тут унікальну атмосферу, занурившись в яку можна відчути спокій і благодать від споглядання краси духовних образів, долучитися до їх багатовікових священних таємниць. Побачити красу і неперевершеність Музею волинської ікони та отримати благословення від священних образів, зображених на музейних експонатах, може кожен гість міста. Автобусные туры по Украине это отличная возможность путешествовать с комфортом.

Найвідомішим експонатом Музею волинської ікони є чудотворний образ Холмської Божої Матері. Це одна з найдавніших у всьому світі ікон, яка збереглася до нашого часу, одна з самих старовинних ікон, що прийшла до нас ще з часів Київської Русі. на жаль, до цих пір невідомо точне походження Холмської ікони. Історики припускають, що вона була написана приблизно в XI-XII ст. у Візантійській імперії, її автором був святий апостол і євангеліст Лука. Згідно з древнім сказанням, цю ікону привезли до Київської Русі в якості приданого для нареченої князя Володимира Великого візантійської царівни Анни.У нас найкращі тури по Україні з Києва.

 

До 1996 року, до того як ікона була передана музею однією з мешканок Луцька, священний образ Холмської Божої Матері вважався втраченим. Протягом 14 років велася реставрація ікони, в результаті якої відомий реставратор А.Квасюк зміг відновити більше 60% оригінального авторського живопису. Ікона Холмської Божої Матері експонується зараз в окремому залі музею, де окрім екскурсій проводять ще й богослужіння. За майже тисячолітнє існування на рахунку у ікони Холмської Божої Матері дуже багато чудес, одне з них трапилося вже в музеї - чотирирічний хлопчик, який довгий час не міг навчитися ходити, став на ніжки, після того, як бабуся принесла його кілька разів на богослужіння до чудодійної ікони з молитвою про зцілення. Все тури по Україні.

Крім цієї ікони, Музей волинської ікони зберігає й інші легендарні експонати. До них відносяться такі шедеври волинського сакрального мистецтва, як ікона «Юрій Змієборець з житієм», написана ще в 1630 році, «Розп'яття» XVI ст., «Спас у славі», що вважається одним з найкращих зразків подібного іконографічного типу, «Різдво Богородиці», «Сходження Святого Духа на апостолів» і «Вознесіння пророка Іллі», написані у першій половині XVII ст., «Свята Варвара з житієм», «Сходження до пекла», написані в другій половині XVII століття, а також багато інших ікон, які відображають історію Луцька та Волині, як однієї з найкращих шкіл іконопису, тур на новий рік.

У Музеї волинської ікони представлені також і багато творінь та ікон знаменитого живописця України Іова Кондзелевича, серед яких «Святий Георгій», «Спас Вседержитель» і багато інших, а також деякі фрагменти царських і дияконських врат 1696 року, праці майстра з іконопису з Михнівки і багатьох інших талановитих волинських майстрів,  туры на Волынь.

Духовна і чудотворна цінність експонатів з Музею волинської ікони не має меж. Стіни цього Музею зберігають безліч священних і древніх унікальних образів, щоб побачити їх сюди приїжджають люди з усіх країн світу

Автор Марина Мельниченко

Спробуйте всі наші тури на Волинь.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції.