Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Цікавинки Житомирщини

      Житомир - головне місто та обласний центр Житомирської області. На території, де розташований нинішній Житомир, ще в II столітті до н.е. жили древні племена. Датою заснування міста можна вважати 884 р. Згідно з легендою назва його походить від імені дружинника князів Аскольда і Діра - Житомира, за іншою версією два складових слова - це «жито» і «світ». За історичними відомостями, дійсно, перші поселення займалися хліборобством, але жили древляни (назва плем’я) далеко не мирно: тут спалахнуло перше феодальне повстання, а за непокору і небажання платити великі податки, княгиня Ольга спалила їхню столицю Іскоростень. Anga Travel пропонує кращі тури по Україні.

      Житомир розташований у мальовничій місцевості: з усіх боків він оточений лісовими масивами. Через місто протікають річки Кам'янка Лісова і Польова, Тетерів, Ярошенка, Путятинка. Тут народився відомий винахідник, засновник практичної космонавтики Сергій Корольов, в 1970 р. був відкритий музей цього видатного діяча науки. Також Ви можете побачити монумент Вічної Слави, присвячений воїнам, загиблим в період Великої вітчизняної війни.

 

  Недалеко від Житомира знаходиться село Верхівня, в одній з хат, а точніше в трьох кімнатах, що надала йому хазяйка маєтку і за сумісництвом любов письменника - Евеліна Ганська, жив і творив французький літератор Оноре де Бальзак. Зараз там знаходиться його меморіальний музей.

        Всього в 20 км від Житомира лежить село Дениші, де розташовувалися одна з садиб Михайла Івановича Терещенка (18 марта1886, Київ - 1 квітня 1956, Монако) - українського мецената, який пізніше став міністром закордонних справ Тимчасового уряду Росії. Садибу називали «палацом Терещенка», і хоча вона давно зруйнована, її руїни досі нагадують про колишню велич будівлі. Величезна кількість тури по Україні.

        У Житомирській області є невелике містечко Бердичів, що славиться багатьма святинями. Саме тут у костьолі святої Варвари, вінчалися Евеліна Ганська і Оноре де Бальзак. А ікона Божої матері Бердичівської перебувала за спиною Папи Іонна Павла II під час його богослужіння в Україні. Розташована тут і одна з єврейських святинь - усипальниця Льови Іцхака Бен Мейєра. Щороку прибуває до неї до 3 тис. євреїв-паломників. Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.  У нас найкращі тури по Україні з Києва.

Цікаво й те, що Житомир є центром видобутку граніту. І саме з житомирського граніту побудований Мавзолей Леніна.

Автор Дар'я Талан

Всi тури по Україні.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!