Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Чому Словаччина?

На нашому сайті Ви вже, напевно, побачили дуже багато інформації про Словаччину - цікаві статті про курорти і визначні пам'ятки цієї країни, про саму Словаччину, її історію, про захоплюючі тури та екскурсії у Словаччині та багато іншого. Нам дуже приємно, коли наші старання, зусилля і час, витрачений на підготовку цікавої та корисної інформації для наших улюблених клієнтів, не є витраченим марно. Але все ж ми прекрасно розуміємо, що багато хто віддає перевагу стислості- сестрі таланту! І хочуть дізнатися коротенько про найголовніші визначні місця, події, символи тієї чи іншої країни, які нерозривно пов'язані з нею і які обов'язково варто побачити. Тому дана стаття присвячена Словаччини.

«Чому Словаччина?» - Запитаєте Ви.

1) Спішський Град

Спішський Град - це чудова історико-архітектурна спадщина Словаччини, її справжня гордість і символ. В одному з мальовничих Словацьких міст - місті Спиш - можна побачити грандіозний замок-фортецю, вірніше цілий град, який був побудований в кінці XII - на початку XIII століть. Спішський град - це найбільший середньовічний замок не тільки Словаччини, а й всієї Центральної Європи.Поруч з цим оборонним середньовічним форпостом знаходиться церква Жегра, побудована в XIII столітті, і Спішська Капітула - середньовічна резиденція словацьких єпископів. Всі разом три споруди створюють чудовий архітектурний ансамбль, побачивши який можна на деякий час перенестися в далеке Середньовіччя. Спішський Град занесений до Списку Світової архітектурної спадщини ЮНЕСКО. Не пропустіть побачити всі наші палаючі автобусні тури до Європи.

2) Цариця словацьких печер

Як вже багатьом відомо, напевно, Словаччина - це країна в якій дуже багато не тільки архітектурних, а й природних пам'яток. Одними їх основних природних чудес Словаччини є печери, яких тут дуже багато як за кількістю, так і за різновидів. Найпопулярнішою серед словацьких печер є Добшинська крижана печера, яку дуже часто називають царицею всіх словацьких печер. Добшинська печера - це унікальне природне явище, яке також занесено до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Розташована вона на території Національного заповідника Словацький Рай. Практично цілий рік стіни Добшинської печери покриті льодом. І зовні це льодовикове диво створює казкову атмосферу, як у палаці Снігової Королеви з відомої в усьому світі казки Г.К. Андерсена. Відвідати Добшинську печеру можна в період з середини травня і до початку жовтня.

3) Вина Словаччини

Виноробство в цій країні почалося дуже-дуже давно і має багатовікову історію і традиції. Словацькі вина вельми популярні в усьому світі. До речі сказати, недавно Словаччині вдалося відстояти право разом з Угорщиною називати свої вина Токай. Тому знайте, що знамениті вишукані Токайські вина можна знайти не тільки в Угорщині, але й в її сусідній країні - Словаччини. Словаччина тури з Києва дає вам можливість відвідати неймовірні краси.

 

4) Найвідоміший у всьому світі словак

Ну, про це знає, напевно, кожна людина! Легендарний Енді Уорхол - це Людина з великої букви, народився в сім'ї вихідців зі Словаччині, один з найвпливовіших митців ХХ століття і, звичайно ж, батько поп-арт руху!

 

5) Музика та Словаччина

У музичній сфері Словаччина відома в чому завдяки такій оперній знаменитості світового рівня, як Петер Дворскі. Навіть сам легендарний Лучіано Паваротті іменував Петера Дворскі своїм наступником!

6) Спорт і Словаччина

Спортивна сторона популярності Словаччини нерозривно пов'язана з відомим у всьому світі гравцем збірної Словаки та клубу Національної хокейної ліги «Лос-Анджелес Кінгз» - Зигмундом Палфі. Він по праву вважається національною гордістю Словаччини, який за час своєї спортивної кар'єри став чемпіоном світу і в складі своєї збірної отримав срібний приз у світовій хокейній першості. Зиґмундові Палфі неодноразово присвоювали звання одного з найкращих гравців Національної хокейної ліги Словаччини. Три рази Зигмунд Палфі брав участь в іграх під назвою «All Stars», Словаччина тури з Києва..

7) Сувеніри та подарунки зі Словаччини

Відвідуючи нові країни, ми завжди шукаємо для себе, рідних і близьких подарунки і сувеніри, які символізують цю країну і надовго залишають в пам'яті спогади про минулу поїздку. Що ж привезти зі Словаччини? О, тут можна багато чого розповісти! Одними з найпопулярніших сувенірів зі Словаччини є supolka - лялька суполка, сумки з вовни місцевого виробництва, дзвіночки, національний одяг. Дуже багато сувенірів та подарунків зі Словаччини тісно пов'язані з сільськими ремеслами, оскільки Словаччина є країною, в якій до нашого часу дуже добре розвинені сільські традиції. Дуже часто туристи в якості сувенірів і подарунків зі Словаччини купують музичні інструменти, дерев'яні статуетки, керамічні вироби.

Спробуйте наші чудові тури в Європу з Києва.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!