Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Чим приваблює Єгипет

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!

Країна Фараонів

Подорож до Єгипту схожа  на подорож до колиски нашої культури, збережену нам, як велику спадщину, якій належать найвищі історичні та духовні здобутки цивілізацій. Величні архітектурні пам'ятки давніх культур до цього дня викликають захоплення кожного, хто відвідав цю загадкову країну.

Ця земля - свідок декількох тисячоліть історії людства. Стародавні культури єгиптян, римлян, євреїв. Арабські завоювання, хрестові походи. Захоплює та чарує поєднання багатого життям моря і безплідною пустелі. Червоне море - це родзинка Єгипту, вважається самим теплим морем на землі, завдяки чому воно налічує велику кількість різноманітних морських тварин.

Тут можна зустріти близько тисячі видів морських мешканців:  різнокольорові корали, морські зірки, черепахи, дельфіни, морські ковзани, самі різні види рибок, мурени і т.д. Також, невід’ємною частиною підводного світу є  затонулі в Червоному морі кораблі. Це одне з найкращих місць у світі для любителів водних видів спорту. Тут Ви зможете займатися підводним плаванням, віндсерфінгом, вітрильним спортом.

Мабуть, не існує іншої країни, де б так вишукано поєднувалися сучасність і традиції. Країна пірамід, сфінксів і храмів фараонів залишить у Вашій пам'яті незабутнє враження.
Єгипет сполучає північний схід Африки і південний захід Азії. Максимальна його довжина з півночі на південь - 1025 км і з сходу на захід - 1240 км.
Пустелі, що займають 90% суші, простягаються від Атлантичного узбережжя на заході до Центральної Азії на сході. Там живе менше 1% населення країни, за винятком оазисів, які заселені досить щільно.

 
Червоне море глибиною 2359 м простягається з півночі на південь на 1932 км і з сходу на захід на 306 км. Через затоку Акаба від Мертвого моря і далі на південь через Червоне море в Східну Африку де проходить великий розлом земної кори. Спокійне море буяє кораловими шельфами та рифами.

Площа: 1002 тис. кв. км.
Столиця: Каїр.
Населення: 62,3 млн. чоловік.
Мова: арабська (офіційна), в утворених колах широко поширена англійська і французька.
Релігія: 90% єгиптян - мусульмани (в основному суніти), 10% християни та ін.
Часовий пояс: середній час по Грівінчу плюс дві години.
Валюта: єгипетський фунт (фунт - 100 піастрів), американський долар - 5.8 єгипетських фунта. Гроші можна обміняти в будь-якому банку. Єгипетські гроші мають таке гідність: банкноти фунтів 100, 50, 20, 10, 5,1; банкноти піастрів: 50, 25; монети: 20, 10, 5.
Міжнародний код телефонного зв'язку: 20.
Подзвонити в Україну: 00 (вихід на міжнародну лінію) +38 (код України) + код міста + номер.
Подзвонити з України в Шарм-ель-Шейх: 8 10 20 62 + Ваш номер.
Подзвонити з України в Хургаду: 8 10 20 065 + Ваш номер.
 

ОФІЦІЙНІ СВЯТА: 
Новий рік, 1 січня
День звільнення Синаю, 25 квітня
День праці, 1 травня
Ісламський Новий рік, Рас ас-Сана аль-Хігрійя
Річниця революції 1952 р., 23 липня
День народження Пророка (Мулід-ех-Набі). Святкується на честь Пророка Мухаммеда.
День збройних сил, 6 жовтня