Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Легенда про любов. Замок Сент - Міклош

Світ дихає легендами про любов, кожне людське серце прагне до неї, і кожен радіснє їй. Кожен з нас, хоч раз мріяв доторкнутися до такої легенди, і, можливо, стати її частиною. Про що це ми?

Про те, що легенди які несуть у наше життя любов, поруч! Anga Travel пропонує кращі тури до Львова!
А саме, мова піде про замок Сент-Міклош на Закарпатті Україні, відвідати який ви можете з нами, в рамках турів вихідного дня по Україні!

В 12 кілометрах від міста  Мукачево, там, де гори все ближче підходять до річки Латориця, є село Чинадієво. У письмових джерелах воно вперше згадується в 1214 році, як Сент-Міклош. Ця угорська назва фігурує в документах до 1944 року. Так, на ім'я святого Миколи було назване не місто, а феодальні володіння. У 1264 році король Іштван V підносить у подарунок цей маєток магістру Аладару, уповноваженому у справах догалицьких князів.

Центром Чинадіївської домінії судилося стати фортеці, кам'яній і суворій, з двома боковими вежами, і стінами метрової товщини. Її спорудив у 1450 році барон Перені.

Значної шкоди було завдано фортеці в 1657 році польськими військами графа Любомирського, а в 1670 році твердиня переходить у володіння княгині Ілони Зріні, дружині графа Ференца Ракоці I і матері угорського національного героя Ференца Ракоці II. Таким чином, можна почати історію, яка захоплює дух своєю неперевершеною романтичністю.

Саме в цьому замку найвідоміша героїня Мукачева, мужня Ілона Зріні, в 1682 році вперше побачила, і полюбила Імре Текелі. Він був угорським графом, і ватажком повстанців, противників австрійської монархії. Ілоні тоді було 39 років, а Імре 26, і, не дивлячись ні на що, вона відмовилася від володінь і титулу заради своєї любові. Величезна кількість тури по Україні.

Цей замок і понині єднає серця людей. Так трапилося і з художником Йозефом Бартошем, який зараз є орендарем і відновником замку. Він узяв шлюб з дружиною своєю Тетяною в цьому замку.

 

Художник розповідає, що одного разу, уві сні, йому з'явилася жінка благородних рис обличчя, у вишуканому вбранні, і сказала, щоб він подбав про замок, і що вищі сили допоможуть йому в цьому. Бартош зрозумів, що то була сама Ілона Зріні, і, відвідавши її могилу, вирішив виконати перед господинею замку обітницю, дану уві сні.
Багато гостей цього замку так само пішли потім під вінець. У народі замок Сент-Міклош прозвали Замком Любові, і воістину, він виправдовує свою назву.

Орендувати замок художник почав з 2001 року, і з тих пір, замок обзавівся новим дахом, були буквально врятовані з-під завалів сміття всі приміщення. Так само були поставлені двері, засклені вікна, пофарбовані і відремонтовані стіни твердині. Автобусні тури по Україні це відмінна можливість подорожувати з комфортом.

Допомагають художнику відновлювати замок Сент-Міклош Угорське Державне управління охорони пам'яток мистецтва і Фонд Ласло Телекі.

У замку 13-ть кімнат, і в його приміщеннях знаходиться археологічні музеї скіфської та кельтської культури, книги з бібліотеки графа Шенборна, картини приїжджаючих сюди на міжнародні пленери художників.

Йожеф Бартош, як істинно творча людина, зобов'язався влаштувати на території замку культурний центр. І він тримає своє слово: тут проводяться виставки, концерти живої музики, діє мистецький центр.

Розташований Сент-Міклош між двома значними пам'ятниками архітектури: мукачівською гордістю, замком «Паланок» і чудовим мисливським палацом графів Шенборнів. І хоч Замок Любові не вписується в канони романтичних середньовічних замків, його стіни все ще пам'ятають бойове минуле, як славне, так і трагічне, дивлячись на світ безліччю бійниць. Замок за всю свою історію пережив безліч перебудов, перетворюючись не один раз.

Сповнені духом любові та творчості, стіни замку, чекають і вас, щоб подарувати вам частинку заповітної долі, дати можливість доторкнутися до історії великих почуттів, і окрилитися ними. У нас найкращі тури по Україні з Києва.

Кожного травня в Замку Сент Міклош проходить черговий Фестиваль середньовічної культури "Срібний Татош" 
Запрошуємо всіх бажаючиш відвідати цей захоплюючий замок з нами в рамках наших регулярних турів по Україні.
Та регулярних турів на Закарпаття з Анга Тревел.

Друзі, нагадуємо, що є супер зручний спосіб стежити за вигідними пропозиціями та новинками - наш Telegram-канал! Підписуйтесь і отримуйте першими всі кращі пропозиції!

Встури по Україні.