Надіслати другу
написати нам
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Фестиваль гуцульської бринзи у Рахові

Фішки туру:
Ціна туру:
від 0 грн.
Початок туру Тур в аріхві
Завершення туру
Кількість днів
Кількість ночей
Нічні переїзди
Активні дні
Тип транспорту
Проживання
, , , ,
Місце зустрічі
Дод. послуги
Тип харчування
Примітки

Традиційно, на початку вересня, фестиваль бриндзи у Рахові відкриває осінній сезон гастрономічних фестивалів Закарпаття.

У програмі фестивалю “Гуцульська бриндзя“:

  • дегустація бринзи
  • виступи фольклорних колективів
  • дегустація страв національної кухні

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь і відсвяткувати в Рахові традиційний гастрономічний фестиваль "Гуцульська бриндзя", свята повернення вівчарів з полонин додому.

День 1

тур на волинь

ВиїЗД З КИєВА

21.45 - збір і посадка в м. Київ. Детальна інформація про місце збору подається за 2 дні до виїзду в рубриці ІНФОЛИСТИ.

22.00 - Автобус відправляється з Києва. Для вашої зручності кожні 2-3 години будуть невеликі зупинки.

День 2

тури по волині

Яремче

тур вихідного дня волинь

Яремче Відомий кліматичний курорт, що розташований між живописними горами в мальовничій долині річки Прут. Окрім відомих всім водоспаду та ресторану, новою родзиною міста став парк-музей “Карпати в мініатюрі”, де зібрано основні історичні та природні пам’ятки Гуцульщини, які зменшені в десятки разів, завдяки чому обійти всі карпатські цікавинки можна за декілька хвилин. А всіх шанувальників живої природи запрошують у вольєрне господарство Карпатського Національного природного парку, де в умовах максимально наближених до природніх на вас чекають олень благородний, дикий кабан, лисиця, дикі качки, білі лебеді, сова, павичі та фазани.

8:30 Приїзд в Яремче – перший об’єкт нашого туру. Вже можна вдихнути свіже карпатське повітря на всі груди! Гірські пейзажі, неповторний водоспад «Пробій», колоритний сувенірний ринок. 

Водоспад Пробій — це каскадний водоспад, розташований на р. Прут. Висота його падіння сягає 8 м. Над водоспадом зведений міст висотою 20 м, з якого відкривається вид на чудові краєвиди, скелі. Свою назву Пробій водоспад отримав від того, що вода ніби «пробиває» собі шлях між величезними та могутніми кам'яними брилами.

В місті знаходиться найбільший сувенірний ринок Яремче, де крім того, що можна купити вироби місцевих майстрів, можна ще й сфотографуватися в гуцульському одязі. З умілих рук майстрів виходять писанки, різьблені, інкрустовані й випалені дерев’яні скриньки, тарелі, ложки, діжки, різноманітний посуд, кераміка, куманці й вишиті сорочки, рушники, килими, верети, вироби з бісеру, металу та шкіри.

Також рекомендуємо завітати до місцевих колиб та скуштувати страви смачної карпатської та закарпатської кухні: банош, деруни, грибна юшка, бограч, чанахі та інші смаколики, якими славиться цей край. 

Після смачного колоритного обіду на вас чекає прогулянка у пошуках скарбів гуцульського Робін Гуда. 

“Стежка Довбуша” пролягає таємничим Карпатським лісом з чистим гірським повітрям і з галявинами смачної чорниці.

Відвідання вольєрного господарства та місцевого музею мініатюр. 

19:00 - 20:00 - орієнтовний час заселення до одного з найкращих готелів даної місцевості. Привітний господар вже зачекався на нових гостей!
Вечеря. Вільний час

 

 

День 3

подорож на волинь

Фестиваль гуцульських сирів

 

тур вихідного дня волинь

Хочете побачити справжніх гуцулів чи почути мелодію трембіти та отримати задоволення від гуцульських страв, які готують прямо на вогні, під відкритим небом. Вівчарський куліш, вареники, галушки, вурда і токан, та найголовніше і найсмачніше – це Біле золото Карпат – так називають гуцули гуцульську бринзу. Щоб посмакувати всі смаколики свята туристи долають тисячі кілометрів, як з різних куточків України, так із зарубіжжя, всі прибувають до столиці Гуцульщини, щоб відвідати традиційний щорічний та найбільший Карпатський фестиваль “Гуцульська бринза“. Зазвичай святкування проводиться у вересні та приурочується до події повернення вівчарів з прекрасної полонини додому. 

Сніданок у готелі. Звільнення номерів

09:00 –  екскурсія в Ділове (огляд "центру Європи")

Переїзд до Рахова на Фестиваль!

 

Початком дійства є урочистий марш, всі учасники одягають яскраве та вишукане гуцульське вбрання. Вся хода святкової колони супроводжується різноманітною грою на традиційних народних інструментах та співами гуцульських пісень. Завершення ходи відбувається на горі Буркут, де і проходить свято.

Основна страва на святкуванні, це звичайно, ж бринза – готується сир з овечого молока за допомогою ферменту з натурального “сичуга” (шлунок) свійської худоби. Вівчарі кажуть, що головна цінність продукту – це екологічність та натуральність. Виробники сиру рекомендують щоденно вживати бринзу, оскільки це дуже корисно для здоров’я, а особливо для чоловічого. На фестивалі Ви знайдете неймовірно величезний вибір різноманітної бринзи, а ще безліч іншої сирної продукції, і звичайно, ж страв на сирній основі.

Традиційно вважається, що обов’язково треба скуштувати сирного коника, щоб рік наступний був вдалим та багатим, а господарі здоровими!

Відомий для всіх Рахівський фестиваль сиру спрямований не тільки на розвиток вівчарства та туризму, але й має намір ще більше популяризувати гуцульську культуру. Кожне місто та селище Гуцульщини, що бере участь у фестивалі, прикрашає свій павільйон в автентичному стилі – власноруч вишитими рушниками, красивими килимами і звісно, ж найсмачнішими гуцульськими стравами, це незабутні смаки.

Фестиваль, також проходить з виступами відомих гуцульських колективів, маєте можливість побачити та прикупити для себе різні вироби народних майстрів, виготовлених  з дерева, металу, глини, тканини, шкіри, бісеру, приміряти вишиванку та поспостерігати за різноманітними конкурсами – найкращий ватага, трембітарь та коломийкарь. А на завершення конкурсів обирається найкращий вівчарський ватра, він є символом оберегу полонин та овець. Не пропустіть можливість скуштувати справжню бринзу на фестивалі!

"Гуцульська бриндзя" - це осіннє свято повернення вівчарів з полонин додому. Фестиваль демонструє справжні традиції гуцульських пастухів-полонинників - їх побут, ремесло, культуру, гостинність і досягнення.

19.00 - Група збирається біля автобуса і вирушає до Києва.

екскурсії п волині Що треба знати про бринзу?  Бринза – найулюбленіша їжа верховинців, обов’язковий компонент для понад 30 страв  Бринза наділена, життєдайною енергією, яка потрапила до неї із соком понад 60 лікарських трав, що збагачують флору Карпат.  Підвищує імунно-захисні функції, збагачує організм кальцієм та іншими мінеральними добавками.  Бринза, є входить до кошика сувенірів, які везуть туристи з Закарпаття .Бринза нарівні з верховинською яфиною покращує зір, покращує мікрофлору шлунку, додає енергії і бадьорості.​

 

День 4

тури та екскурсії по волині

повернення в Київ

6.00 - 7.00 Орієнтовний час прибуття до Києва.

 

 

Пам'ятки туру
Міста що відвідуються
01.09.2017
Ми зберегли ваші кроки, щоб ви не заблукали