Надіслати другу
написати нам / Write to us
Забронювати
Підписка на розсилку

Ви можете оформити підписку та отримувати повідомлення на вказану електронну адресу про наші новини та гарячі пропозиції

Тур "Релакс в Бесарабії". Дорога вина та смаку

Фішки туру:
Ціна туру:
від 0 грн.
Початок туру Тур в аріхві
Завершення туру
Кількість днів
Кількість ночей
Нічні переїзди
Активні дні
Тип транспорту
Проживання
, , , , , , , , , , , , , , , ,
Місце зустрічі
Дод. послуги
Тип харчування
Примітки

Еногастрономічний маршрут «Дорога вина та смаку Української Бессарабії» з'явився в Україні зовсім недавно, але вже встиг полонити серця багатьох туристів. У ньому зібрані крафтові сироварні, унікальні виноробні та інші локації гостро-туризму.

             

Всього в Гастрономічному маршруті  більше 30-ти локацій, і звичайно ж, ми не зможемо відвідати всі в рамках одного туру. Але, ми намагалися відібрати найкращі, аби вам добре смакувало та ви сповна могли насолодитися Смаками Бесарабії.)) Адже, кухня тут вельми смачна і разноманітна, як і національний склад краю, де мешкає більше 100 різеих національностей. 

День 1

О 22:00 збираємося в умовленому місці, і вирушаємо назустріч новим яскравим враженням. По дорозі буде декілька санітарних зупинок.

День 2 Бринзарня. вилково. водна прогулянка  по протокам та рукавам дунаю.

У програмі дня:
Перший пункт нашої подорожі Бринзарня  розташована на території Дунайського біосферного заповідника, яка має власну козину ферму. Тут ми відпочинемо після дороги, та спробуємо цікаві крафтові сири. Якщо якісь вподобаєте – їх можна буде придбати. А оскільки Бринзарня розташована недалеко від моря -  заїдемо й на морько.)) Бо воно прекрасне в будь яку пору року.


     Господарі бринзарні постійно експериментують – сири змішують з травами, вимочують у вині, і кожного разу виходить гарний продукт, адже головне в бринзі не додатки, а якісне молоко в основі.  

  Далі ми відправимось у Вилково, або, як ще часто називають це містечко - «Українська Венеція». І назва ця цілком виправдана - стара частина міста побудована на воді, і для переміщення по каналах використовуються човни.

Канали єрики, суниця, дуже смачне місцеве вино Новак - все це візитки Вилково. Оглядова екскурсія, яку ми для вас проведемо, буде дуже цікавою.

 

Вилкове - місто старообрядців. Жителі ведуть самобутній, відірваний від зовнішнього світу спосіб життя, і розмовляють на оригінальному російському діалекті ще допетровських часів.

Наступний пункт програми - захоплююча та незвична екскурсія на спеціально обладнаному прогулянковому судні. Ми прогуляємося по протокам та рукавам Вилково, а також познайомимося з побутом та традиціями місцевого населення. Буде дуже цікаво і пізнавально.

 А ще, ми скуштуємо знамениту, надзвичайно смачну Вилківську уху, і отримаємо море задоволення від місцевого колориту.

Поселення в готель.
 

День 3 Ізмаіл. Болград. М’ясні делікатеси та крафтові вина

07:30 Сніданок.

Виїзд на факультативну екскурсію. «Ізмаїл. Болград. М’ясні делікатеси та крафтові вина». 

   Цього дня будемо знайомитися з містами Ізмаіл та Болград.  А ще нас  чекає локальна їжа та пригощання  вином під  коментарі творців цих унікальних продуктів. 

Програма дня:

Ізмаіл – Південне місто на Дунаї. Це «ворота» в регіон Нижнього Дунаю. Тут  неодмінно відчувається колорит південних містечок. В  Ізмаілі на сьогоднішній день збереглася величезна кількість пам'яток архітектури, які нагадують про події в різні періоди історії міста.

Болград. Озеро Ялпуг.  М’сні делікатеси «Балканскі ястія» 
Знаєте, як називається найбільше озеро в Україні? Ялпуг! І розкидало озеро свої береги  всього в парі кілометрів від сусідньої Молдови. Але не тільки природне озеро тягне відпочиваючих. На його березі пафосно розкинулося чудове місто Болград. Це місто яскраве, колоритне і дивовижне. Місцеві жителі відрізняються особливою дружелюбністю і гостинністю, тому приїжджаючи сюди, відчуваєш себе як вдома. 

      Музейно-дегустаційний комплекс "Балканський ястія". Тут панує тепла атмосфера балканського колориту і сімейної гостинності. Тут в нас буде Дегустації сиров'ялених виробів за старовинними балканськими рецептами з використанням локальної сировини та спецій, а також, будемо смакувати місцевими стравами та вином.
Ми будемо спілкуватися з власниками виробництва м’ясних делікатесів та слухати розповіді про історію їх родини та краю. Повірте, в  книжках та на просторах інтернету цього  не прочитаєш. 

  Повернення в готель.

День 4 Шабо. Білгород - дністровська фортеця

 07:30 Сніданок. Виселення з номерів, Вирушаємо за новими враженнями.

 Центр культури вина «SHABO». Тут ми зможемо познайомитися з продукцією торгової марки «SHABO», дегустація якої проводиться в красиво обладнаному кришталевому залі.

Він розташований на п'ятому підземному поверсі, серед бочок. Гості зможуть продегустувати численну продукцію заводу - коньяк, шампанське і вина. І при бажанні придбати вподобані зразки.

Також, завтіємо до  «Європейської сироварні» - На території є кафе, зона відпочинку, дитячий майданчик, міні-ферма, а також обладнаний магазин, де можна купити вподобаний сир і сувенірну продукцію

Наступний пункт програми дня - екскурсія в Білгород-Дністровську фортецю.

Білгород-Дністровський, або, як ще називають це дивовижне місто - Аккерман, входить в десятку найдавніших міст світу. Йому 2500 років, і за давністю він стоїть в одному ряду з такими світовими містами, як Пекін, Єрусалим, Рим і Афіни.

 

За історію свого існування Білгород-Дністровський змінив більше 10 назв! Він був Аккерманом, Тірою, Офіузою, Четая-Албе і ще багато різних поетичних назв. Адже в перекладах вони зазвичай значили Білий камінь, Біла фортеця і тому подібні.

О 16:00 Вирушаємо назад до Києва.

Приблизно о 23:30 прибуваємо в столицю, і розходимося по домівках, ділитися емоціями, і, звичайно ж, планувати нову, не менш захоплюючу подорож з АНГА Тревел.

01.09.2017
Ми зберегли ваші кроки, щоб ви не заблукали