Навколо Карпат за 5 днів
- Купання в чанах і термальних басейнах
- Дегустації
- Чудові екскурсії
- Неймовірні пейзажі Закарпаття
Початок туру | Тур в аріхві |
Завершення туру | |
Кількість днів | 5 днів |
Кількість ночей | 4 ночей |
Нічні переїзди | 0 |
Активні дні | 5 |
Тип транспорту |
![]() |
Проживання | |
Місце зустрічі | |
Дод. послуги |
|
Тип харчування | |
Примітки |
Очікуйте інфолист
|
День 1
09:00 виїзд зі Львова. Більш детальну інформацію можна буде отримати за два дні до початку туру в рубриці ІНФОЛИСТИ.
Посеред старовинного містечка Чинадієво розташований похмурий середньовічний замок "Сент-Міклош" барона Перені (XIV ст.), з цікавим інтер’єром, потаємним ходом та спальнею мужньої Ілони Зріні, в якій вона зустрічалася з графом Імре Текелі, через це його ще називають «Замок кохання». Врятував споруду художник Йосиф Бартош, який взяв її концесію. Екскурсія замком Сент-Міклош.
Обід
Косино - супер-сучасний відпочинковий комплекс “Термальні води Косино” розташований у дубовому гаю, має 5 басейнів, 7 саун, середня температура в термальних басейнах + 41 °C. Гордістю комплексу є найбільші в України фонтани-джакузі з “кавою”, “вином”, “пивом”, “паленкою” та фонтан-ілюзія “Золотий кран здоров’я” висотою 15,5 метра. Відпочинок тут подобається дорослим і дітям, а також приносить користь здоров’ю. Купання в термальному басейні.
Околиці Берегова здавна на весь світ славляться своїми винами, які мають чудовий аромат і велике багатство смакових властивостей. Це завдяки вулканічним породам, на яких росте виноград та енергії сонця, адже саме тут найбільше сонячних днів у Закарпатті. Дегустація вин.
20:30 поселення садибах сільського зеленого туризму
День 2
08:00 сніданок і виїзд
Ботар - це місце користується популярністю серед кулінарних гурманів, адже саме тут знаходиться дегустаційний зал, в якому можна посмакувати різними сортами леквару (повидла), ковбасами із свині монголиці та екологічними соками. На щастя можна зробити фото на фоні біля пам’ятника свині та банки з варенням. Дегустація повидла та ковбас.
Страусина ферма знаходиться на околиці міста Хуст. У 2002 році її заснував фермер Василь Перець. Перші мешканці ферми приїхали сюди зі Словаччини. Сьогодні на території ферми проживає близько 26 птахів. Основний вид діяльності ферми - розлучення і продаж страусів. Для всіх бажаючих тут проводять оглядову екскурсію, під час якої ви познайомитеся ближче з цими дивовижними птахами. Від такого тісного спілкування з найбільшими птахами в світі по спині біжать мурашки.
Обід.
На Ранчо Хайленд ви можете побачити як традиційних тварин для Закарпаття, так і екзотичні гості. Тут ви також можете придбати спеціальні набори для годування тварин на ранчо. Тут цікаво дорослим та дітям, для вас екскурсія, спілкування з екзотичними тваринами, дегустації, фотосесії.
Велятино - серед мальовничих вулканічних гір здавна б’ють джерела термальних вод, на базі яких цілорічно діє сучасний та комфортний туристичний комплекс “Теплі води”. Місцева вода піднімається з глибини 1000 метрів, має температуру понад 36 градусів, у 33 рази вищу мінералізацію за морську та славиться великим вмістом йоду і брому. На вас чекають 3 термальні, 2 мінеральні та 5 прісних басейнів, де крім оздоровлення можна отримати великий заряд позитиву та задоволення. Купання в термальних басейнах.
20:30 повернення в садиби.
ДЕНЬ 3
08:00 сніданок і виїзд
Мукачево - охайне і затишне місто на берегах річки Латориці. Він розташований на рівному плато, і тільки замкова гора велично підноситься над старовинними вулицями. Замок «Паланок» можна побачити з будь-якої точки, з фортецею пов'язана і назва міста, і його доля. У Мукачеві розташована одна з найдавніших українських фортець: замок «Паланок». Середньовічні стіни приховують чимало загадок і таємниць. Велична фортеця, що височіє над містом - головна атракція стародавнього Мукачево. Екскурсія містом.
Барвінок - неподалік Ужгорода в оточенні Карпат із самого серця землі піднімаються термальні води і приносять здоров’я та радість для гостей відпочинкового комплексу “Золота гора”. На Вас чекають сучасні термальні басейни із температурами вод 29 та 39 градусів на відкритому просторі. Вода є надзвичайно корисна і за своїм складом схожа за термальні води найкращих курортів Франції, Німеччини та Чехії. Купання в термальних басейнах.
Оноківці - обід дегустація, під час яких Ви посмакуєте найцікавішими закарпатськими стравами.
Перечин - дегустація сиру.
Вечеря.
ДЕНЬ 4
08:30 сніданок і виїзд
Лумшори - в підніжжі найбільшої полонини українських Карпат полонини Руна знаходиться бальнеологічний курорт Лумшори, який відомий ще з XVII ст. В ньому тісно переплелися райської краси природа і елементи пекла величезні металеві чани, в яких Вас варитимуть на повільному вогні в мінеральній сірководневій воді. Для більшої насолоди можна чергувати варіння в чані і купання в холодній воді. Такий відпочинок окрім незабутніх вражень, приводить до оздоровлення опорно-рухового апарату і омолоджує організм на десять років. Купання в чанах.
Верхня Грабівниця - огляд карпатського бункера.
Пилипець - огляд водоспаду Шипіт. Водоспад причаровує погляд своєю красою. Милуватися водограєм можна будь-якої пори року, навіть взимку, коли круті скелі вкриваються снігом.
Обід, вільний час.
ДЕНЬ 5
08:00 сніданок і виїзд
Державний історико-культурний заповідник “Тустань” – одне з найгарніших і наймальовничіших місць в Україні. Це гряда каменів-пісковиків у вигляді скель посеред Карпат, які утворилися 25 млн. років тому і створили мальовничий комплекс екзотичних форм і витворів. Тустань була важливим стратегічним пунктом і входила у єдину систему Карпатської лінії оборони південно-західних кордонів Київської Русі, а потім Королівства Русі. У ІХ-ХІІІ ст. на скелях був оборонний комплекс, митниця і місто-фортеця, центральна частина укріплень займала 3 гектари. Не тільки в Україні, але і у всій Європі нема до цього часу збережених дерев’яних фортець Х-ХІІІ ст., що ставить Тустань в ряд унікальних пам’яток давньоруської архітектури домонгольського періоду.
На околиці м. Борислав знаходиться гірськолижний комплекс “Буковиця”. Найвищою точкою гірськолижного комплексу є схил гори Буковиця, з висотою 564 метри над рівнем моря (висота самої гори 625 м, ширина - 1050 м). Тут знаходяться: 3 лижних траси різної складності, 1 сноутюбінгова траса, канатно-крісельний та бугельний витяги. Даний комплекс чудовий вибір для відпочинку.
Трускавець - запрошуємо Вас відпочити та відновити сили у “Royal SPA & Wellness центр” санаторно- курортного комплексу “Luxury Resort” (готелю “Женева”). Це один з найкращих SPA-центрів країни, перебуваючи в якому можна подбати про власну красу та здоров’я і отримати масу задоволення. В цьому Вам допоможуть: - 11 басейнів (спортивний та дитячий басейни, внутрішнє джакузі, зовнішнє джакузі з мінеральною водою, 2 басейни з водою Мертвого моря, японське офуро, …); - 18 саун і бань (римські терми, турецький хамам, хамам стронг, руська баня, фінська сауна, санаріум, аромасауни, аромагроти, соляні гроти, кедрова сауна, інфрачервона сауна, дитяча сауна, …).
Обід.
22:00 повернення до Львіву.
Харчування:
1-й день:
Сніданок можна поснідати вдома, взяти з собою перекус або поснідати під час стоянки автобуса в закладах громадського харчування на власний смак і вибір.
Обід у Чинадієві, кафе “Вулик”, та складається з страв лемківсько-мукачівської кухні: салат “Овочеве асорті”, “Підбивані лопатки” (зупа із шпарагівки підбита сметаною), картопляне пюре з шишками в грибному соусі, компот, хліб. Вартість 120 грн./особа.
Вечеря у садибах після повернення і складається зі страв угорської національної кухні: бульйон курячий з чігою, мадярські голубці, угорські солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 130 грн./особа.
2-й день:
Сніданок відбувається у садибах зеленого туризму. Меню: ковбаса, сир, бундашкеньє (схожі на грінки), джем, масло, хліб, кава/чай. Вартість- 80 грн.
Обід відбувається у кафе ранчо “Хайленд”. Меню: борщ, банош з салатом та бринзою, салат літній, хліб, лимонад власного виробництва. Вартість 140 грн.
Вечеря відбувається у садибах. Меню: ташкотлевеш, торгоня з підливою, солодощі, вино/палинка, компот. Вартість 130 грн./особа.
3-й день:
Сніданок в садибах, звичайний європейський. Вартість 80 грн./особа.
Обід пропоноване меню:
- бундашкенєр з бринзов (угорськой «хліб у шубі», 4 шматки домашнього хліба випеченого у яйцях і посипаного турянською бринзою);
- мішанина куряча (протушковані курячі серце, шлунок, печінка, цибуля);
- пікниця і бекон гуджені (домашня підкопчена ковбаса і домашній підкопчений бекон порізані на шматки і обсмажені на пательні);
- лопатки на сухо (стручкова молода квасоля відварена та підсмажена з цибулею, болгарським перцем та сухарми);
- крумплі по перечинськи (салат з відвареної у мундирах картоплі, яйця та цибулі заправлений олією);
- салат з свіжої капусти;
- грибова юшка (грибна юшка приготовлена на лісових грибах заправлена сметаною);
- кнедлики парові (парові кнедлі готуються кухарями ресторану. Дрізджове тісто вариться на пару і подається нарізаними скибочками)
- куряче м’ясо у сметанно-вершковому соусі , тушкована капуста з грибами
- перечинські феттучині (качані галушки з оріхами і повидлом)
- «Шпагетувка» – 25 грам (домашня горілка крафтового виробництва або домашня фруктова наливка), узвар.
Вартість – 240 грн./особа. Страви подаються на загальних тарілках з розрахунком на 4 особи.
Вечеря. Меню: гречаний плов (гречка тушкована із м‘ясом), овочева нарізка, солодкий почастунок, хліб, компот. Вартість 130 грн./особа.
4-й день:
Сніданок відбувається у садибах. Меню: омлет, налисники з джемом, канапки з сиром, чай/кава. Вартість 60 грн./особа.
Обід відбувається біля водоспаду, в опалювальний бесідках. Меню: шашлик (/150 грам.), картопля печена, грибна юшка, соус, хліб, наливка/вино (50 грам). Вартість
150 грн./особа
Вечеря. Меню: плов з м’ясом, соління, солодкий почастунок, хліб, компот. Вартість 130 грн./особа.
5-й день:
Сніданок. Меню: вареники з картоплею та сметаною, солодкий почастунок, чай карпатський. Вартість 80 грн./особа.
Обід. Меню: салат з капусти, моркви та олії, курячий бульйон з локшиною, картопляне пюре з кропом і маслом, відбивна, узвар, хліб.
Вартість: 120 грн.